Al 50 jaar Nationale Molendag

Traditiegetrouw wordt in het 2e weekend van mei de Nationale Molendag gehouden. Nederland heeft een rijke traditie in molens zowel voor waterbeheersing als voor het malen van verschillende producten maar voornamelijk  granen.

In Oisterwijk vindt je De Kerkhovense Molen. Deze molen is gebouwd in 1895 ter vervanging van een afgebrande standerdmolen, op een plaats waar al honderden jaren een molen heeft gestaan. De Molen is nog in bedrijf en toegankelijk voor bezoekers. Nog altijd zorgen een groep enthousiaste molenaars dat de molen graan kan blijven malen.  

Op zaterdag 13 mei zijn er volop activiteiten in en rond de molen.

Molenaars en molengidsen zijn beschikbaar om alles over de molen te vertellen. Er is gelegenheid om de hele molen te bekijken dus ook op de zolder waar de molenstenen liggen en het graan gemalen wordt. Een bezoek aan de winkel en de moestuin mag niet ontbreken. Voor kinderen is er een speciale verrassing. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.