Wie is de beste broodbakker van Oisterwijk?

Voor het voorjaar van 2023 is die weer bekend! Afgelopen woensdag 19 april streden bijna 20 deelnemers om deze titel. De opdracht was deze keer het bakken van een desembrood van een mengsel van tarwevolkorenmeel en tarwebloem. Ook voor de meer ervaren thuisbakkers was dit toch een uitdaging.

De organisatie had aan de deelnemers gevraagd om een ruime beschrijving te maken van hun werkwijze, waardoor de jury behalve een oordeel ook een goede feedback kon geven. Daar werd door de deelnemers goed gebruik van gemaakt.

De winnaar is geworden Walter Broos. Een close finish waarin Ria Brekelmans 2e en Maarten Dejong 3e werden. Gevraagd naar de ervaringen van Walter tijdens het bakproces: veel stress en een slechte nachtrust. Ik ben verschillende keren wakker geworden om te gaan kijken of het deeg wel goed aan het rijzen was, aldus Walter. Het bloemetje voor de winnaar wilde hij dan ook aan zijn vrouw geven want die had ook veel last gehad van zijn nachtelijke avonturen.

Voor de bekendmaking van de prijswinnaars hadden de juryleden, Ad Boogers, Leen Lagerwerf en Wouter Smetsers, al een algemene uiteenzetting gegeven en de eerste indrukken al doorgegeven. Na de prijsuitreiking ontstond een levende discussie tussen de deelnemers onderling maar ook met de juryleden. Ervaringen werden uitgewisseld en ook de juryleden werden uitgebreid om hulp gevraagd.

Het was een heel gezellige sfeer en iedereen ging met een zeer positief gevoel huiswaarts. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.