Lentekriebels bij De Kerkhovense Molen

Mogelijk is het u al opgevallen: Bij De Kerkhovense Molen is weer volop activiteit in de moestuin zoals spitten, zaaien en planten. De hoogstam fruitbomen beginnen ook weer prachtig te bloeien. Uit de kas en tunnel zijn de eerste voorjaarsgroenten al geoogst en de komende weken neemt het aanbod verder toe. Al deze mooie en verse producten worden verkocht in de winkel van de molen

In de afgelopen winter heeft het tuinteam gewerkt aan een planning zodat diverse gewassen in de tuin komen te staan, we hebben meer dan 70 verschillende soorten groenten en fruit in de planning. Het aanbod gaat vooral mee met de seizoenen. We telen onbespoten en zonder gebruik van kunstmest. Daarom is er veel aandacht voor een gezonde bodem en biodiversiteit om goede insecten aan te trekken. Daarnaast hebben we ook een kruidenpluktuin rondom de molen. We vinden het leuk om bezoekers, jong en oud, te laten zien hoe oude en nieuwe gewassen groeien.

Dit alles wordt gedaan door de groep vrijwilligers die actief is in de tuin rondom de molen. Het is een grote tuin en van maandag t/m zaterdag wordt er iedere ochtend geoogst, gezaaid, geplant, gras gemaaid,  geschoffeld enz.. Deze enthousiaste club kan versterking gebruiken want er zijn vele handen nodig om alles mogelijk te maken. We hebben ook volop ambities om de educatieve waarde, het composteren, en de biodiversiteit  te verbeteren. Daarvoor is uitbreiding gewenst. Je hoeft geen kennis te hebben, maar met jouw persoonlijke interesse houden we zeker rekening. Wil je ons 1 of 2 ochtenden helpen? Kom dan een keer vrijblijvend naar de tuin of stuur een mail met je vraag naar info@dekerkhovensemolen.nl. 

Wat het jou brengt? Naast gezelligheid en lekker bezig zijn in de buitenlucht kunnen we samen nog wat opsteken over milieuvriendelijk telen van groenten en fruit. En natuurlijk ook  genieten van de tuin en de monumentale molen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.