Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag vanaf 14.00 molenaars aanwezig
Zon- en feestdagen gesloten

Tuin

Het molenterrein rond de molen is in de oude stijl gebleven, waardoor duidelijk te zien is, dat er sprake is van een “molenberg”. De molen staat op een verhoging in het landschap, waardoor er natuurlijk wat meer wind gevangen kan worden. Naast deze Molenberg hebben we een stuk grond in gebruik voor een op biologische wijze beheerde moestuin.

De medewerkers van Amarant kweken hier samen met enkele vrijwilligers op een natuurlijke manier seizoengroenten. Hierbij worden geen bestrijdingsmiddelen toegepast. Er wordt ook alleen maar met natuurlijke stoffen bemest. Voor deze groenten hebben we overigens geen EKO-keur aangevraagd. Gezien de beperkte schaal en de niet-commerciële doelstelling is dat niet haalbaar.

De producten van de eigen tuin zijn te koop in de molenwinkel. De tuin is  groot. Daardoor en door het seizoensgebonden karakter wisselt het aanbod natuurlijk en is bijna altijd alles op voorraad. En dat betekent dat uw verse krop sla ter plaatse voor u geoogst wordt, waar u bij staat. Verser kan niet.

[camera slideshow=”tuin”]