Welkom in onze winkel op De Kerkhovense Molen! Wat zit er in ons assortiment?

Meel
Onze korenmolen maalt natuurlijk niet  zomaar. Onze meelproducten zijn daarom voor vriendelijke prijzen te koop in de molenwinkel. Je kunt het gebruiken om brood of koekjes te bakken in een gewone oven, maar misschien heeft u wel een broodmachine, of kent u nog andere baktoepassingen. De winkel biedt grondstoffen, kant-en-klaar mixen, andere ingrediënten, recepten en zeker ook, gratis, goede raad. 

Klik  hier voor een volledig overzicht van onze meelproducten. In de nabije toekomst zal het assortiment verder worden uitgebreid.

Wij hebben in onze winkel diverse bakproducten te koop

Brood

Maar natuurlijk hebben we ook speltvolkorenbrood, gebakken van ons kwaliteitsmeel


Ingrediënten speltvolkorenbrood: 

speltvolkorenmeel, water, tarwedesem, roggedesem, bakkersgist, zout (natriumchloride), gierst, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, gerstemout, raapzaadolie, tarwegluten.

Duits spelt

Duits spelt is een spelt meergranen brood, op de vloer gebakken en gedecoreerd met allerlei zaden. Een stevig grof brood voor de liefhebbers van een volle smaak. U proeft onder meer de smaak van pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, sojabits en gierst terug in dit stoere broodje.

Speltbonk 

Spelt bonk is een donker spelt meergranen met een mooie bloemdecoratie. Dit meergranen brood heeft een krachtige volle smaak. U kunt genieten van de aroma’s van onder meer haver, lijnzaad, gierst, boekweit en de volle smaak van zonnebloempitten.

Streekproducten

Met meel en toebehoren en brood zijn we er nog niet! Onze winkel biedt lekkere natuurlijke streekproducten, van honing van de Oisterwijkse imker Cor Arends tot Oisterwijks Molenbier gebrouwen door Brouwerij Reuz. En wat te denken van zelfgemaakte worstenbroodjes, molenkoekjes en diverse soorten cake & appelgebak. Vaak op basis van speltmeel.

Ook bieden we van ‘De Smaakmakers’, een leerwerkplaats uit Goirle, heerlijke appelgebakjes waar u in de molen van kunt genieten met een vers kopje koffie. Heerlijke kazen komen van Kaasboerderij Mathijssen.

Groenten en fruit

Dagelijks zijn onze vrijwilligers in de tuin actief met het “grootbrengen” van onze plantjes. De tuin levert gezonde onbespoten groenten en fruit, wisselend per seizoen.

Zuivel

Heerlijke verse zuivel, zoals melk, vla, (vruchten)yoghurt, karnemelk, allemaal van boer Rob Denissen van “De Smaak van Hier” uit Heukelom. 

Kaas

De Kerkhovense Molen vindt het belangrijk om producten uit de streek in haar winkel te verkopen. Zo doen we dat ook met onze kaas en roomboter. Deze kaas en boter is afkomstig van Kaasboerderij Mathijssen uit Udenhout. 

Joris en Mascha Mathijssen hebben een prachtig bedrijf met zo’n 180 koeien, waar dierenwelzijn de leidraad is voor hun boerenbedrijf. Zij maken sinds 1978 verschillende soorten kaas van de rauwe melk die zij 2 maal daags melken bij deze koeien. De rauwe melk wordt in een eigen kaasmakerij verwerkt tot boerenkaas en boerderijboter.  

De Kerkhovense Molen heeft ervoor gekozen de traditionele boerenkazen jong belegen, belegen, extra belegen en oud in haar assortiment op te nemen. Natuurlijk ontbreekt het pakje roomboter bij ons ook niet. Daarnaast hebben we de heerlijke boeren fenegriek kaas in onze koelvitrine liggen. Dit is een volvette kaas waarbij de fenegriek de kaas een heerlijke natuurlijk nootachtige smaak geeft. Een echte aanrader!

We snijden en vacumeren de kaas zelf zodat deze ongeopend minimaal 6 maanden houdbaar blijft. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Onze prijzen voor deze heerlijke boerderij kaas zijn echt concurrerend met de grotere supermarkten.

Boeken

De boeken zijn niet altijd in de winkel in te zien. In dat geval kunt u op zaterdag beter even doorlopen naar boven, waar onze molenaars u graag de exemplaren tonen en toelichten.