Massale steunbetuigingen voor de Kerkhovense Molen

Het kan niemand ontgaan zijn dat men bij De Kerkhovense Molen breed actie aan het voeren is om de windvang zo goed mogelijk te beschermen. De discussie gaat over de bouwhoogte op een nieuw te ontwikkelen terrein tegenover de Molen. Men wil daar woningbouw toestaan tot een hoogte van 10 meter terwijl boven een hoogte van 7 meter windhinder ontstaat. En nog wel in een windrichting waar 60% van de wind vandaan moet komen.

Donderdag 30 mei moet de Gemeenteraad beslissen over een bestemmingsplan  Kerkhovenbaan/Pannenschuurlaan) wat deze bouwhoogten mogelijk maakt.

Op basis van de molenbiotoop (beschermende maatregelen) zoals opgenomen in het oude bestemmingsplan zou men binnen een straal van 100 meter zelfs helemaal niets nieuws mogen bouwen, maar vanuit De Kerkhovense Molen wordt aangegeven dat een hoogte van 7 meter, dat is gelijk aan de onderkant van de wieken, wel acceptabel is.

De locatie aan de entree van Oisterwijk zou wel een fraaie invulling kunnen gebruiken maar dat kan met een hoogte van 7 meter ook heel goed worden gerealiseerd.   Een bebouwing in 2 bouwlagen past hier prima in.

Het bestuur van de Kerkhovense Molen is een petitie gestart om dit standpunt kracht bij te zetten. In de Molen en op de website heeft men de mogelijkheid om hier op in te tekenen. Inmiddels zijn er al ruim 800 steunbetuigingen ontvangen. De petitie zal nog vóór de raadsvergadering aangeboden worden aan de Burgemeester Hans Janssen als voorzitter van de Gemeenteraad.

De raadsvergadering van donderdag 30 mei begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Comments (2)

 1. Tiny Vermeer - Pijnenburg

  Beantwoorden

  Hierbij steun ik de Petitie van de Kerkhovense Molen,
  TEGEN de voorgestelde bebouwing (hoger dan 7 meter) binnen het molenbiotoop van de molen!

 2. Ruud van Vugt

  Beantwoorden

  Geen hoogbouw rondom de molen. Dit monument hoort vrij te staan. En geen “last” te ondervinden van bebouwing rondom.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.