11 mei 2024 – Nationale Molendag

Traditiegetrouw wordt in het 2e weekend van mei de Nationale Molendag gehouden.

Nederland heeft een rijke traditie in molens zowel voor waterbeheersing als voor het malen van verschillende producten maar voornamelijk  granen. In Oisterwijk staat De Kerkhovense Molen; gebouwd in 1895 ter vervanging van een afgebrande standerdmolen. Op deze plaats heeft al honderden jaren een molen gestaan. De Molen is nog in bedrijf en toegankelijk voor bezoekers. Nog altijd zorgen een groep enthousiaste molenaars dat de molen graan kan blijven malen. 

Op zaterdag 11 mei is er weer gelegenheid om de molen te bezoeken.

Je kunt dan de molen bekijken dus ook op de zolder waar de molenstenen liggen en het graan gemalen wordt. Molenaars zijn beschikbaar om alles over de molen te vertellen. Een bezoek aan de winkel en de moestuin mag niet ontbreken. En voor de kinderen is er nog een speciale verrassing.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.