Wie is onze Meester Broodbakker?

Woensdag 6 april hebben bijna 30 thuisbakkers gestreden om de titel “beste Broodbakker van De Kerkhovense Molen”. De opdracht was om een brood te bakken met gist ( dus geen zuurdesembrood) van tarwevolkorenmeel van het ras Tybalt. Tybalt is een oud graanras wat op de Brabantse akkers in het verleden veel werd verbouwd en wat het ook goed doet op onze gronden.

De broden waren door de bakkers thuis gebakken met door de molen verstrekt meel.

Vanaf 15.00 uur werden de broden ingeleverd bij de molen waarna de jury aan de slag kon. De jury stond onder leiding van voormalig bakker Ad Boogers uit Tilburg. Hij werd geassisteerd door Leen Lagerwerf (molenaar bij De Kerkhovense Molen en fervent thuisbakker) en Wout Smetsers ( winnaar van de 1e broodbakwedstrijd en in zijn vrije tijd ook enthousiast brood- en koekjesbakker).

De thuisbakkers hadden goed hun best gedaan en de jury was erg enthousiast over de aangeleverde producten. Die werden beoordeeld op geur, kleur, smaak, vorm en structuur. Na een korte algemene toelichting door de jury werden de drie beste broden bekroond.

De winnaar werd  Annemiek Roemen uit Oisterwijk.

Zij werd op de voet gevolgd door Sjef van der Steen. Een zeer verdienstelijke 3e plaats was er voor Ineke Padmos. Aan de drie prijswinnaars werd een pakketje van de molen en een tegoedbon uitgereikt.

Na afloop van de prijsuitreiking was er nog volop ruimte om aan de jury uitleg te vragen over de beoordeling van ieders brood. Omdat maar een klein deel van ieder brood gebruikt was voor de jurering had de organisatie besloten om de broden te schenken aan de voedselbank.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.