De Kerkhovense molen in rouw…

De Kerkhovense Molen staat in de rouwstand. 

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Bernard Bekkers is overleden.
Hoewel hij al langer sukkelde met zijn gezondheid was dit toch een schok.
Het is zo absoluut en ook nog onwerkelijk. Als Bernard ergens verscheen dan gebeurde er meteen iets. Hij trok meteen de aandacht en had altijd een positief woord voor iedereen.
Bruisend van energie en overlopend van ideeën heeft hij een onuitwisbaar stempel gedrukt op de ontwikkeling van de Kerkhovense Molen.

Bernard trad in 2006 aan als bestuurslid en werd in 2011 de kartrekker van het grootste project in en rondom de molen na de grote restauraties van 1979 en 1999 : de uitbreiding van de moestuin.
Er verscheen een schuur en een groentekas, er kwam een hoogstam fruitboomgaard en de bestrating rondom de nieuwbouw en in de tuin werd aangelegd. Maar ook de uitbreiding van de bijbouw van de molen, de aanleg van de kruidenperkjes, diverse heggen, toegangspoorten en alle bestrating rondom de molen werden gerealiseerd.
Een project van ruim € 200.000 waarvan hij € 100.000 als subsidie van de Europese Unie en € 50.000 als subsidie van de Provincie wist los te krijgen. Het restant hebben wij als molen, grotendeels met eigen arbeid ingebracht. 
Nadien heeft hij nog een aantal jaren als bestuurslid de PR en Communicatie voor zijn rekening genomen. Een taak die hem op het lijf geschreven was. In die hoedanigheid heeft hij de molen ook als stembureau laten fungeren, hetgeen zelfs een bericht met foto in de New York Times opleverde. De laatste jaren was hij actief als molengids, een taak waarvoor hij in Best nog een cursus heeft gevolgd.
Altijd geïnteresseerd en betrokken bij wat er in de molen gebeurde.

Bedankt Bernard, we zullen je missen.

Ons medeleven gaat uit naar Annelies en de kinderen en kleinkinderen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.