Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag vanaf 14.00 molenaars aanwezig
Zon- en feestdagen gesloten

2017-10-15 Nieuwe Molenaar Leen Lagerwerf

Onze vrijwilliger Leen Lagerwerf uit Vught is afgelopen week geslaagd voor het examen Vrijwillig Molenaar.

Het examen werd op de molen in Geldermalsen afgenomen door een speciale commissie van de landelijke molenvereniging de Hollandsche Molen. Voor dit examen is Leen een kleine twee jaar in opleiding geweest op meerdere molens, waaronder de Kerkhovense molen.

Het examen, dat ongeveer twee uur in beslag neemt, bestaat uit een pittig theoretisch deel, aangevuld nog met een demonstratie van de praktische vaardigheden van de kandidaat. Onder die vaardigheden vallen het inschatten van het weer, het correct op de wind zetten, het op- en afzeilen, en tenslotte het vangen (op de juiste manier tot stilstand brengen) van de molen. De onstuimige wind en de vele regenvlagen op de dag van het examen hebben Leen kennelijk niet gehinderd bij al deze verrichtingen. Leen is nu een van de ruim tweeduizend gediplomeerde vrijwillige molenaars in Nederland. En in Oisterwijk, waar hij na zijn examen wil blijven malen, heten we hem graag welkom als vijfde lid in het team van molenaars.
Van harte gefeliciteerd!