Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag vanaf 14.00 molenaars aanwezig
Zon- en feestdagen gesloten

2017-09-20 “Hart voor uw Club 2017” Steun ons.

Meer (w)eten van de molen

In en rond de Oisterwijkse molen is het vaak een levendige bedoening. De molen draait en maalt, er zijn klanten voor de winkel of bezoekers op het terras, en in de tuin groeit en bloeit er van alles.

Toch heeft de molen ook een “stille” kant. Dat is de eeuwenlange geschiedenis. In 1369 wordt de Kerkhovense molen al genoemd, en bij benadering nog eens honderd jaar eerder werd een voorganger van de huidige molen al gebouwd. Er is veel veranderd in de loop der jaren.

Wat niet veranderd is, dat is dat de molen steeds graan tot meel heeft gemalen. De graansoorten zijn in de loop der tijd echter wel veranderd. De hoofdgewassen van vroeger, rogge en boekweit, maar ook haver en gerst zijn op de achtergrond geraakt, en spelt beleeft sedert een jaar of tien een succesvolle come-back. Vanuit het publiek is er voor de kwaliteit van onze voeding, en voor de bijzondere eigenschappen en gezondheidsaspecten  van de verschillende graansoorten een groeiende belangstelling.

Aan die fundamentele kanten van de molen, zijn geschiedenis en de producten die er gemaakt worden willen wij meer aandacht besteden. We willen in de naaste toekomst daarom hedendaagse, digitale media gaan inzetten om deze informatie, in woord maar vooral in beeld, voor iedereen toegankelijk te maken. Te denken valt aan tablets en/of een informatiezuil.

Voor deze uitgaven willen wij een bijdrage vragen vanuit de actie

“Hart voor uw Club 2017” een actie van de Rabobank Hart van Brabant

Hoe kunt u ons helpen

Iedereen die lid is van de Rabobank Hart van Brabant ontvangt op vrijdag 29 september een unieke code.

Hiermee kan men van dinsdag 3 oktober t/m dinsdag 17 oktober 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op één project.

Wij vragen u om die 2 stemmen uit te brengen op “Kerkhovense Molen” en daarmee ons project te steunen.