2017-07-01 EEN WELVERDIEND LINTJE VOOR HUB VAN ERVE.

EEN WELVERDIEND LINTJE VOOR HUB VAN ERVE.

Trots zijn wij dat een van onze oprichters en molenaars Hub van Erve een koninklijke onderscheiding heeft gekregen voor zijn vele verdiensten.

Mede oprichter van de Stichting de Kerkhovense Molen die dit jaar haar 25 jarig bestaan viert. En molenaar van het eerste uur, inmiddels ruim 37 jaar.

Hub is al 25 jaar ( vanaf de oprichting) bestuurslid en heeft verschillende functies en taken ingevuld, waaronder het penningmeesterschap.

Eerst en vooral is Hub natuurlijk molenaar en behalve zijn werkzaamheden in de molen ook vaak onderweg naar bakkers om meel af te leveren.

Hub is actief in de regionale en landelijke vereniging van molenaars , betrokken bij de opleiding van molenaar inmiddels als voorzitter van de examencommissie en betrokken bij diverse aanverwante projecten.

In zijn “vrije tijd” is Hub ook nog een zeer actief lid van het Tilburgs Byzantijns koor en van de gilde Sint Dyonisius.

Een mens tussen de mensen die zijn verbindende kracht inzet voor velen, kortom iemand die het meer dan verdient om hiervoor in het zonnetje gezet te worden.

Zaterdag 1 juli tijdens een zeer feestelijke bijeenkomst in de Kerkhovense Molen (zijn 2e huis) is aan hem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door Hans Janssen, burgemeester van de Gemeente Oisterwijk. Veel vrijwilligers en andere vrienden en kennissen waren daarbij aanwezig.

HUB VAN HARTE PROFICIAT.